15 Aralık 2011 Perşembe

Paket Tasarımları

Bu sabah markete girdiğimde çirkin bir ürün tasarımı dikkatimi çekti. Alıp inceledim nasıl olmuşta böyle bir şey yapabilmişler diye. Sonra marketteki ürünlerin paket tasarımlarını incelemeye başladım alışverişi bırakıp. Çok güzel işler dikkatimi çekti. İnternette biraz dolandım ve gözüme çarpanları yine toparladım. Çok başarılılar. Hani böyle tasarlanmış ürünleri görsem ihtiyacım olmasa bile sırf gözümün önüne koymak için satın alabilirim. Üstelik böyle ürünlerin satıldığı marketler kim bilir ne kadar renkli ne kadar eğlenceli olur... Bazılarına açıklama yazdım tasarımcısını ve ürünü belirten bazılarına yazamadım çünkü tasarımcısını bulamadım. İlham alınabilecek bir kaç tasarım...

 
Şu banana juice yani muz suyuna bir bakın. Paketi tasarlarken Naoto Fukasawa harikalar yaratmış. 


Parker Williams'ın tasarımını yaptığı şu pakete bi bakın. Çok sıradışı değil mi? 
 

İlaç şişeleri genelde ürkütücü olabiliyor ama bunları süs niyetine sehpanın üzerine bile bırakabilirsiniz. Tasarımını Brad Surcey yapmış.
  
 

Bu yağ şişesinin ve altındaki diğer paket tasarımları Good Digital Agency tarafından yapılmış.


 Bu paketlerin tasarımını kimin yaptığını bulamadım ancak çok lezzetli göründüğünü söylemek mümkün. Organik yiyecekler için hazırlanmış. 



 Bu da benim dikkatimi oldukça çeken tasarımlardan biri. Bir makarna ne kadar seksi gözükebilir işte bu tasarım onun ispatı. R Design Studio from London' a böyle şeyler keşfetmeme sebep olduğu için teşekkür ediyorum. 


Evet bir kahveci açarsam eğer bardaklarımı kesinlikle bunlara benzetirim. Hatta bu bardakların birde dişiliği temsil eden başka türlü bir tasarım hazırlarım. İki cins bardağım olur biri erkek diğeri kadın müşterilerim için. Ne yazıkki tasarımcısını bulamadım ancak ufkumu açtığı için kendisine teşekkürü borç bilirim. 


Tipografi çalışılmış bir paket tasarımı. Bir tuvalet kağıdını bile ne kadar karizmatik olduğunun göstergesi.




İşte Coca Cola'nın vintage paket tasarımı. 



Bu ürün tasarımı şirin ancak kullanılışlı değil. Marketlerde reyonda dururken bacak ve kollar ezilir, yıpranır. Çocuklar bakarken kolları ve bacakları koparabilirler. Bence süt adam ve süt kadın olarak bardak tasarlanabilir ve sütün yanında hediye edilebilir. Kullanılışlı bir tasarım değil, ancak güzel gözüküyor.





Ben bu kalemleri kullanmaya kıyamam. Öyle güçlü gözüküyorlar ki... 



Bu tasarımı japonlar yapmış. Çok seksi gözüküyor. Bence ten rengi de yapılmalı. 






Bu benim içlerinde en beğendiğim tasarım. Kış günlerinde sıcak çorba satışını epey hızlandırmış olmalı. Tasarım Thirdperson'a ait ve Design Week 2008 ödülüyle birlikte sanatçı bir kaç ödüle daha layık görülmüş.

Bu paketin tasarımında farklı ciltlerin çokluğunu temsil etmek için sizin de dikkat edeceğiniz gibi paketin üzerinde gradient kullanılmış. Tüm ciltlere karşı iyi bir çözümümüz var gibi bir anlam veriyor. Ne kadar da başarılı. 


Ne kadar tatlı ne kadar mutluluk verici. Paketin üstünde yazdığı gibi de Mary & Matt tarafından tasarlanmış bu leziz görünümlü çikolatalar.






1 yorum:

  1. Gördüm senin kitap tasarımlarını... Hariklar.. İmrendim.. Ne güze şeyler öyle.. Ben de azıcık yapeydim mesela.. :)

    YanıtlaSil